”Ontwerpen in
samenspraak”

BUST is gespecialiseerd in woningbouw met oog voor detail. We luisteren naar onze opdrachtgevers en ontwerpen in samenspraak met hen. Met ruime ervaring bedienen we zowel de particuliere als zakelijke markt. Met onze expertise creëren we inspirerende en harmonieuze woonomgevingen die zowel functioneel als esthetisch zijn. Bij BUST streven we naar unieke en op maat gemaakte ontwerpen die de wensen van onze opdrachtgevers weerspiegelen. Klanttevredenheid staat centraal en we streven naar uitmuntendheid in elk project.

Kantoor Amsterdam-Noord
Bouwbegleiding bij projecten

WERKWIJZE

Hoe gaan wij te werk?

01

schetsontwerp

Bij aanvang van een opdracht vindt een grondige analyse plaats van zowel de bestaande situatie als de wensen van de opdrachtgever. Hierbij worden conceptschetsen, gedetailleerde plattegronden en realistische 3D-modellen gebruikt om een helder en visueel inzicht te verschaffen.

02

voorlopig ontwerp

Na de keuze voor het type verbouwing worden plattegronden ontwikkeld, materialen geselecteerd en het ontwerpdocument opgesteld. Dit document dient als basis voor de conceptaanvraag bij de gemeente en de toetsing aan richtlijnen. Een globale kostenindicatie wordt ook gemaakt voor financiële haalbaarheid.

03

definitief ontwerp

Na goedkeuring van de conceptaanvraag volgt gedetailleerde uitwerking voor de vergunningsaanvraag. Het ontwerpdocument bevat beslissingen over principe-detaillering, materialen en kleuren, met visuals en schetse. Het doel is een overtuigend plan te presenteren dat voldoet aan gemeentelijke eisen en esthetische/functionele aspecten benadrukt.

.

04

technisch ontwerp

Het Technisch Ontwerp is een gedetailleerde uitwerking van het Definitief Ontwerp en fungeert als leidraad tijdens de uitvoering. Het bevat technische details, bouwtekeningen, constructieberekeningen, installatieschema’s en materialenlijsten om het project accuraat te realiseren. Dit minimaliseert misverstanden en problemen tijdens de bouwfase.

Duurzaam bouwen co2 opslag

BUST Architecten streeft naar dynamische en unieke ontwerpen die de zintuigen prikkelen. We geloven in het creëren van ruimtes die een blijvende indruk achterlaten en een bron van inspiratie zijn. Onze visie is gebaseerd op innovatie, waarbij we streven naar het vinden van nieuwe mogelijkheden en het pushen van de grenzen van de traditionele architectuur. Met oog voor detail en functionaliteit zorgen we ervoor dat onze ontwerpen naadloos aansluiten bij de behoeften en wensen van onze opdrachtgevers.

Naar Linkedin van Nick >>

“Enthousiast creëren en blijven
communiceren.”

Visie

BUST is een energiek en gedreven architectenbureau opgericht door Nick van Harmelen in 2018. Het bureau is gevestigd in Amsterdam en is gespecialiseerd in de woonsector. De projecten variëren van herbestemmingen van monumentaal vastgoed, verbouwingen van luxe woningen tot gehele transformaties van bestaand vastgoed. Wij bedienen zowel zakelijke als de particuliere opdrachtgevers.

naar onze projecten >>

Vrijblijvend kennismaken?